Intrebări Frecvente

  • Ce este un ONG?

    O organizație neguvernamentală este formată printr-o asociere voluntară a unor cetățeni, care își propun un scop comun cu caracter non-profit. De regulă, scopul unui ONG este în interesul dezvoltării societății. Un ONG este independent față de autoritățile guvernamentale, fiind uneori o legatură între comunitate și Guvern.

    Fiecare ONG apare dintr-o nevoie a societății, fie a cetățenilor care se asociază. Astfel, pe cât de diverse sunt nevoile comunității, pe atât de diverse sunt și ONG-urile active de astăzi.

    Termenul de "organizație non-guvernamentală" a apărut pentru prima oară în 1945, fiind folosit de către ONU. Totuși, ONG-urile există în forma organizată încă din secolul al XVII-lea, fiind catalizatori ai multor schimbări de-a lungul istoriei.

    În România, legea definește 3 tipuri principale de ONG-uri: asociații, fundații, federații. În acest moment există peste 90.000 de ONG-uri în România.

  • Formularul 230 - Direcționează 3,5% din impozit

    O dată pe an, ai șansa să contribui la continuarea unor proiecte comunitare importante, iar alături de colegi și prieteni să faci bine. Poți să ajuți la realizarea unor fapte bune, care contează.

    Perioada până la care contribuabilii persoane fizice trebuie să depună declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţii sociale s-a prelungit de la 15 martie la 25 mai.

    Noutatea Formularului 230 din anul 2020 este că distribuirea sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat poate fi solicitată prin cerere pentru aceiași beneficiari pentru o perioadă de cel mult 2 ani și va putea fi reînnoită după expirarea perioadei respective. Așadar, puteți susține o asociație 2 ani consecutiv prin același formular, iar pentru asta trebuie să bifați căsuța corespunzătoare din formular.

    Ca să-ți faci o idee despre contribuția ta, gândește-te că suma pe care o acorzi nu depășește 20-30 de lei la un salariu minim pe economie. Calculul e simplu: identifică valoarea impozitului pe venit de pe fluturașul de salariu, înmulțește-o cu 12, iar apoi află cât reprezintă 3,5%.  După un an de cotizare la stat, suma pe care poți să o direcționezi spre ONG-uri în cadrul Campaniei îți poate părea nesemnificativă, iar deranjul completării Formularului 230, drumului la Administrația Financiară sau la Poștă, prea mare. O zicală veche spune însă că: pic cu pic se face marea. Așa și cu contribuțiile direcționate spre fapte bune. 

  • Sponsorizare AJUTĂ-NE... SUSȚINE-NE... IMPLICĂ-TE!

    Te poți implica în susținerea activității Asociației Victoria Sufletelor Împreună redirecționând până pe 31 Decembrie 2021 20% din impozitul pe profit de 16% plătit către stat. În acest mod ne poti ajuta să oferim în continuare, gratuit, serviciile de care mii de persoane au beneficiat până acum.

    20% din impozitul pe profit de 16% - fără nici un cost!

    Cum funcţionează? Mai exact, din suma ce reprezinta impozitul de 16%, 80% merge către stat şi restul de 20% îl puteţi aloca, fără să vă coste nimic, într-un mod transparent, către familiile din judeţul Arad care au nevoie atat de mare de un sprijin.

    Astfel, Aveţi posibilitatea de a alege dvs. unde vor merge cei 20%, fără să coste nimic compania! Totodată, aveți libetatea de a verifica felul in care s-au investit banii!

    Ce trebuie sa faceți?

    • 1. Descărcaţi contractul de sponsorizare;
    • 2. Completaţi-l şi trimiteţi-l pe email, curier sau poștal ( detalii de contact)
    • 3. Vi-l vom retrimite în 2 exemplare la adresa poştală indicată sau vom aduce personal contractele;
    • 4. Returnaţi-ne un exemplar semnat şi ştampilat.
  • Donații online